gototopgototop
Vítejte,
můžete se přihlásit nebo registrovat.    Nepamatujete si heslo?
DolůStránka: 1
Téma: Tvrdá voda, nebo řasy?
#1
Anonymous (host)

Tvrdá voda, nebo řasy? 12/06/2007 09:41  
Přeji hezký den, omlouvám se, že otravuji s tím o čem už je tu napsáno tolik, ale už si opravdu nevím rady, tak prosím poraďte, kdo měl někdy podobný problém. 14 dní bojujeme s vyčištěním bazénu. Dva dny jsme nebyli doma a když jsme se vrátili voda zezelenala. Použili jsme chloršok, voda trochu zmléčněla s trochu zeleným nádechem a nebylo ani vidět na dno, pak jsme použili vločkovač a 14 dní nepřetržitě filtrovali, proplachovali písek, vysávali, mezitím ještě jednou zopakovali chloršok a vločkovač. Voda se zlepšila, neměla už zelený nádech, už bylo vidět i na dno, ale stále nebyla úplně čirá. Teď taky škodí, že teď pár dní máme v bazénu 34° a zdálo se mi, že se barva vody zase kazí, i když hodnota chloru byla vysoká, tak jsem si nechala poradit a nalila do bazénu Savo. Druhý den byla zase voda zelená a teď třetí den už zase není vidět na dno. PH máme 7,2, chlor teď asi 2. Používáme pomalu rozpustné tablety(chlor, vločkovač, alg). Bazén máme první rok-písek nový. Objednala jsem si přípravek na řasy, tak až přijde chystám se ho použít, ale nevím jestli je to řasa, protože stěny jsou čisté, neslizké, nebo jestli to nemůže být třeba tvrdostí vody a voda nezelená použitím chloru, ale máme vodu obecní a zatím žádné usazeniny jsme si nevšimli. Mohla by tvrdá voda po použití chloru zezelenat až tak, že není vůbec průhledná? Může to být řasa, i když není zachycená ani na dně, ani na stěnách? Už nevím co s tím a co použít dřív až budu aplikovat přípravek proti řasám, jestli nejdřív použít zase chloršok a pak teprve alg a vločkovač? Zdá se mi to divný, nikdo kolem takový problém neměl, tak i přemýšlím, jestli nám tam někdo nemohl něco hodit a každý boj s tím bude zbytečný...
 
Administrátor zakázal anonymní příspěvky.
#2
Pavel Dostál (Administrátor)
Administrátor
Příspěvky: 1242
graph
Uživatelé "offline" Zobrazit profil uživatele
Pohlaví: Muž Bazény, sauny Narozeniny: 01.01.1974
Re: Tvrdá voda, nebo řasy? 12/06/2007 11:17 Karma: 3
Podle mého názoru je to mrtvá řasa, která se vrací přes pískový filtr, asi bych doporučil více filtrovat, častěji propírat filtr, určitě použít ještě vločkovač.

Savo není příliš vhodné, účinější je chloršok.

Při řasách v bazénu je klidně možné, že už po proprání filtru již za 2-5 minut je filtr řasami opět znečištěna a procházejí zpět. Je potřeba často propírat, případně použít vločkovač, promýchat, nechat sednout na dno a vysavačem vysát přímo do kanálu ne do filtru.

Jinak postup, který používáte se mi zdá dobrý. jen je potřeba si uvědomit, že voda o teplotě 34st. má na tom značný vliv. Algicid je dobrý, ale jako prevence, případně na hubení, ale s mrtvými řasami si poradí jen pískový filtr v kombinaci s propíráním, vypouštěním a hlavně s vločkovačem.

Chce to trpělivost, může to trvat i týden, než se zbavíte zákalu.
 
Administrátor zakázal anonymní příspěvky.
Zveřejňujeme soukromou a komerční inzerci.
Soukromý textový inzerát zde na fóru, cena 100 Kč za příspěvek na 1 měsíc.
Komerční textový inzerát zde na fóru s odkazem, cena 200,- Kč za příspěvek na 1 měsíc.
Slevy na více měsíců, nebo více inzerátů.
Příspěvek možno zadat do jakékoliv kategorie fóra.
NahoruStránka: 1




Návštěvnost


TOPlist

Odkazy


Infrapenely

Moderní způsob vytápění pomocí infrapanelů.

Virtuální sídlo pro firmy

Sídla pro firmy a živnostníky v Brně a Praze. Virtuální trvalé pobyty.

Odkaz zde?

Chcete odkaz zde? Kontaktujte nás na AliasProfiCZ()gmail.com

Vybíráme



Vyhledávání


Kontakty



Lumír Konečný
Tel.: 603 869 293
lum.konecny (zav) gmail . com

Kancelář:
Potocká 7, Brno Kohoutovice

Otevřeno:
středa 13.00 - 15.00
(po dohodě i jindy)

Náhodný obrázek


Copyright www.abc-bazeny-sauny.cz | Podmínky použití stránek a možnost citací textů ze stránek. | Reklama na poradenském fóru
Veškerý obsah je chráněn autorskými právy.