gototopgototop
Vítejte,
můžete se přihlásit nebo registrovat.    Nepamatujete si heslo?
DolůStránka: 1
Téma: Návod - výměna bazénových žárovek 300W
#1
Pavel Dostál (Administrátor)
Administrátor
Příspěvky: 1242
graph
Uživatelé "offline" Zobrazit profil uživatele
Pohlaví: Muž Bazény, sauny Narozeniny: 01.01.1974
Návod - výměna bazénových žárovek 300W 18/04/2010 16:03 Karma: 3
Návod na výměnu bazénových světel, žárovek


POZOR:existuje více druhů světel. Níže uvádím variantu, kde jsou žárovky většinou 300W a instalační krabice je ve zdi. (existuje ještě 100W světlo, které je uchyceno na kříž, který je přišroubován na plechový nebo plastový bazén.Další druhy světel, 50W apod.)



Výměna žárovky u světla Astral ( Na krytu je znak firmy Astral - velké "obrázkové" A s kruhem uprostřed, resp trojůhelník s kruhem uprostřed ):


POZOR: před manimulací se světlem, vypnout jistič od trafa.


1)na krytu jsou kovové šroubky pro křížový šroubovák, ty by mělo stačít jen povolit a světlo vytáhnout. (povolením šroubků se uvolní svorky - excentry, které světlo drží v krabici)


2)světlo po vytažení by mělo být na kabelu, který by měl být dlouhý až nad vodu. (nejsem si jistý, jestli světla nemáte hodně hluboko, v tom případě to bude na hranici, příp. asi budete muset upustit vodu.) Upuštění vody možná bude nutno hlavně při zpětnému instalování světla.

3)světlo má zezadu po obvodě hodně křížových šroubků, tyto šroubky je potřeba povolit až vyšroubovat. Šroubky drží s plastovými příchytkami žárovku a těsnění.

POZOR: nutno sledovat jak jsou jednotlivé díly složeny, protože jich je hodně a hrozí zpětné špatné poskládání.

4)po sundání zadního krytu zůstane na kabelu pouze žárovka př. s krytkou. Žárovka by měla mít buď konektory, ale spíše bude mít závity se šroubky. Po odšroubování žárovku vyměníte a opačným postupem opět instalujete opět do krabice ve stěně.

POZOR: Kabel je vhodné předem stočit kolem žárovky, aby instalace byla jednodušší. Nejhorší asi bude, aby se tam kabel vlezl zpět a vycentrování dírek pro šroubky na protější závity.


Výměna žárovky u světla Staudinger ( Neptun - na krytu je znak Neptuna ):

1)Na krytu vlevo a vpravo (nebo dole a nahoře) jsou bílé plastové šroubky na plochý šroubovák. Tyto šroubky by se měli dát vyšroubovat a celé světlo opatrně vodorovně vytáhnout směrem od stěny.

2)světlo po vytažení by mělo být na kabelu, který by měl být dlouhý až nad vodu. (nejsem si jistý, jestli světla nemáte hodně hluboko, v tom případě to bude na hranici, příp. asi budete muset upustit vodu.) Upuštění vody možná bude nutno hlavně při zpětnému instalování světla.

3)světlo má zezadu černou nebo červenou umělohmotnou plastovou "čepici", která je pravděpodobně přichycena "napruženým drátem", ten by se měl dát šroubovákem (jako pákou) přehodit přes výřez ve kterém drží.

4)po sundání drátu a černého zadního krytu zůstane na kabelu pouze žárovka. Ta by měla mít buď konektory, ale spíše bude mít závity se šroubky. Po odšroubování žárovku vyměníte a opačným postupem opět instalujete opět do krabice ve stěně.

POZOR: při šroubování plastových šroubků je nutno dávat pozor a nešroubovat je přes závit. Kabel je vhodné předem stočit kolem žárovky, aby instalace byla jednodušší. Nejhorší asi bude, aby se tam kabel vlezl zpět a vycentrování dírek pro šroubky na protější závity.
 
Administrátor zakázal anonymní příspěvky.
Zveřejňujeme soukromou a komerční inzerci.
Soukromý textový inzerát zde na fóru, cena 100 Kč za příspěvek na 1 měsíc.
Komerční textový inzerát zde na fóru s odkazem, cena 200,- Kč za příspěvek na 1 měsíc.
Slevy na více měsíců, nebo více inzerátů.
Příspěvek možno zadat do jakékoliv kategorie fóra.
NahoruStránka: 1




Návštěvnost


TOPlist

Odkazy


Infrapenely

Moderní způsob vytápění pomocí infrapanelů.

Virtuální sídlo pro firmy

Sídla pro firmy a živnostníky v Brně a Praze. Virtuální trvalé pobyty.

Odkaz zde?

Chcete odkaz zde? Kontaktujte nás na AliasProfiCZ()gmail.com

Vybíráme



Vyhledávání


Kontakty



Lumír Konečný
Tel.: 603 869 293
lum.konecny (zav) gmail . com

Kancelář:
Potocká 7, Brno Kohoutovice

Otevřeno:
středa 13.00 - 15.00
(po dohodě i jindy)

Náhodný obrázek


Copyright www.abc-bazeny-sauny.cz | Podmínky použití stránek a možnost citací textů ze stránek. | Reklama na poradenském fóru
Veškerý obsah je chráněn autorskými právy.