gototopgototop
Vítejte,
můžete se přihlásit nebo registrovat.    Nepamatujete si heslo?
DolůStránka: 1
Téma: Francouzské bazény - z e-mailové korespondence
#1
Pavel Dostál (Administrátor)
Administrátor
Příspěvky: 1242
graph
Uživatelé "offline" Zobrazit profil uživatele
Pohlaví: Muž Bazény, sauny Narozeniny: 01.01.1974
Francouzské bazény - z e-mailové korespondence 18/09/2005 19:22 Karma: 3
> Hezký den,
> rád bych se jenom poradil. Zvažuji pořízení bazénu do interiéru resp. připojené bazénové haly.
> Se zájmem jsem přečetl Váš názor na bazény. Zvažuji pořídit francouzský typ bazénu firmy
> Desjoyaux 6x3. Píšete zde, že nevýhodou je problémovější údržba díky malé recirkulaci vody.
> Můžete mi toto upřesnit prosim Vás? Desjoyaux se pyšní právě průzračností vody a neskutečně
> promakaným patentovaným systémem speciální filtrační jednotky 18 kubíků za hodinu s výměnnými vaky .
> Znáte někoho nebo máte nějaké zkušenosti přímo s tímto jejich druhem bazénu?
> Díky strašně moc za odpověď . . .
> p. P.
> P.S. Není to investice za 100tis – sháním komplexní informace, abych si udělal obrázek, nemám žádné zkušenosti . . . díky
Dobrý den, pokusím se odpovědět na Vaše otázky.
Francouzké bazény bývají vybaveny tzv. závěsnými schůdky s vestavěnou filtrací tzn. bez trubních rozvodů. Tím dochází k porušení rovnoměrnému proudění vody a může dojít k tzv. zkratkovým proudům, kdy se voda točí stále dokola a problematická místa nejsou dostatečně vyfiltrována. Je pravda, že tyto filtrační jednotky dle výrobce mají vyšší filtrační schopnost než např. pískové filtry. Bohužel když se podíváte na některé bazény fr. typu jsou osazeny více filtračními schůdky právě dle mého názoru kvůli nedostatečnému promíchání vody. Na druhou stranu je zase pravda, že vnitřní bazén navíc o menším rozměru (6x3) nemá takové znečištění jako vnější o rozměru 8x4m.
Slyšel jsem také o problému, že filtrační vaky je nutno prát v pračce a tudíž je s nimi relativně větší práce jak s pískovými filtry, navíc prý je nevhodné používat vločkovací prostředky.
Některé firmy používají systém filtračních vaků, ale připojí je na klasický cirkulační systém s rozmístěnými tryskami v bazénu, což se mi zdá vhodnější, než lokální filtrování. Pokud ale uvádí, že filtrace má výkon 18m3/h, tak je to poměrně velký výkon a k promíchání vody by mohlo být vcelku dobré.
Např. veřejné bazény musí mít cirkulační systém s dobrým promýcháním vody a rovnoměrně rozmístěnými tryskami, právě aby se zamezilo zkratkovým proudům. Kdyby tento typ filtrace byl tak zázračný, myslím, že by se už dávno prosadil i u veřejných bazénů, což asi nepřipadá v úvahu, navíc normy jsou stále více přísnější a na recirkulaci se dbá čím dál tím více.
Viděl jsem před léty fr. bazén, s kterým měl zákazník problémy - zelenala mu voda. Nicméně viděl jsem i bazény s pískovou filtrací a klasickým cirkulačním systémem, kde byla také zelená voda. Tím chci říci, že to může být i jinými příčinami než je volba druhu bazénu. Každopádně si myslím, že pokud je firma solidní, tak Vám zelenou vodu nenechá a přijde na způsob, jakým to opravit a do jisté míry garantovat postup při kterém s bazénem budete spokojeni.
Bohužel problém českého národa je to, že zákazník Vám neřekne, že se nechal napálit a koupil něco co mu nefunguje, někteří vše zase svedou na firmu, aby nevypadali jako hlupáci např. že zapoměli nadávkovat vodu atd. Tím chci říci, že se ve skutečnosti asi pravdu nedovíte a dokonce bazénové firmy na sebe pohlížejí jen jako na konkurenty a pravdu neřeknou a ani nehledají. Pak se těžko doberete pravdy. Bohužel tolik fr. bazénů jsem zase neviděl, aby z toho byl reprezentativní vzorek.
Mezi bazénáři jsou zaužívané různé argumenty pro a proti různým bazénům. Nicméně asi nikdo nebude mít patent na rozum a nebude moci dokázat, že takový a takový bazén je špatný nebo dobrý. Bohužel nevím o žádné studii, která by reprezentativně zkoumala např. proudění vody a údržbu bazénu.
Nezbude nic než se spolehnout na firmu, která Vám má bazén stavět a chtít po ní, aby se o bazén starala i po montáži. Je potřeba si vybrat firmu na dopourčení, nebo firmu, které věříte. Doporučuji se informovat i o referencích, idkyž i tito zákazníci jsou do jisté míry napojeni na montážní firmu, a nemusí být objektivní. Můj závěr:
je to spíše otázka názoru, ve Vašem případě si nemyslím, že fr. bazén je špatná volba, když vezmu v úvahu, že rozměr je jen 6x3m a je to vnitřní bazén.
Možná bych ale volil variantu klasických rozvodů např. v kombinaci s filtračními vaky. Ikdyž jak píši výše 18m3/h je dost velký výkon, běžně se používá kolem 8m3/h u pískových filtrací.
Přeji Vám, abyste si vybral době a s bazénem byl spokojený. Byl bych rád, kdybyste mi Vaše získané informace poslal na náš email, přispěl byste právě k větší informovanosti ostatních, kteří se ptají na podobné dotazy.
 
Poslední úprava: 18/09/2010 09:59 Provedl: Pavel Dostál.
Administrátor zakázal anonymní příspěvky.
Zveřejňujeme soukromou a komerční inzerci.
Soukromý textový inzerát zde na fóru, cena 100 Kč za příspěvek na 1 měsíc.
Komerční textový inzerát zde na fóru s odkazem, cena 200,- Kč za příspěvek na 1 měsíc.
Slevy na více měsíců, nebo více inzerátů.
Příspěvek možno zadat do jakékoliv kategorie fóra.
NahoruStránka: 1




Návštěvnost


TOPlist

Odkazy


Infrapenely

Moderní způsob vytápění pomocí infrapanelů.

Virtuální sídlo pro firmy

Sídla pro firmy a živnostníky v Brně a Praze. Virtuální trvalé pobyty.

Odkaz zde?

Chcete odkaz zde? Kontaktujte nás na AliasProfiCZ()gmail.com

Vybíráme



Vyhledávání


Kontakty



Lumír Konečný
Tel.: 603 869 293
lum.konecny (zav) gmail . com

Kancelář:
Potocká 7, Brno Kohoutovice

Otevřeno:
středa 13.00 - 15.00
(po dohodě i jindy)

Náhodný obrázek


Copyright www.abc-bazeny-sauny.cz | Podmínky použití stránek a možnost citací textů ze stránek. | Reklama na poradenském fóru
Veškerý obsah je chráněn autorskými právy.