gototopgototop
Vítejte,
můžete se přihlásit nebo registrovat.    Nepamatujete si heslo?
DolůStránka: 1
Téma: Plast nebo fólie?
#1
Pavel Dostál (Administrátor)
Administrátor
Příspěvky: 1242
graph
Uživatelé "offline" Zobrazit profil uživatele
Pohlaví: Muž Bazény, sauny Narozeniny: 01.01.1974
Plast nebo fólie? 18/09/2005 21:33 Karma: 3
Převzato z diskuse portálu http://www.abc-bazeny-sauny.cz

Název příspěvku: Plast nebo folie č.1 20.12.03 čas: 12:23 Jindra reagovat na příspěvek Mám dilema pořídit si plastový bazén, nebo fóliový. Slyšel jsem, že fólie je dobrá, ale plast je zase levnější. Má s tím někdo z Vás zkušenosti. Prosím poraďte Dikec

Název příspěvku: Plast nebo folie č.2 20.12.03 čas: 18:27 Operátor reagovat na příspěvek Přestože si dnes pořizuje mnoho lidí plastové bazény, začínají lidé často poptávat i bazény z těžké fólie. Věc je v tom, že fóliový bazén má většinou záruku 10 let na fólii, navíc betonová konstrukce pod bazénem vydrží mnohem déle, fólie se dá v případě potřeby vyměnit, ikdyž to v 99% případů je až po mnoha letech, nebo když dojde k prořezání atd. Doporučujeme tedy foliové bazény (z těžké fólie).

Název příspěvku: Plast nebo folie č.3 21.12.03 čas: 15:29 ANONYM reagovat na příspěvek Pořídili jsme si plstový bazén a jsme s ním spokojeni, soused má fóliový a také proti němu nic nenamítá, asi to bude otázka výběru dobré firmy a ostatní záleží na vkusu každého.

Název příspěvku: Plast nebo folie č.4 05.01.04 čas: 16:31 Dana reagovat na příspěvek Máme fóliový bazén a je OK, jen byl dražší než plast. Vyzdění bylo také složité. Teď jsme rádi. Máme jen problémy s řasou nevíte co s ní?

Název příspěvku: Plast nebo folie č.5 08.01.04 čas: 10:34 Operátor reagovat na příspěvek Na problém s řasou je potřeba pořádně kontrolovat pH vody a pravidelně dávkovat Algicid a kontrolovat hladinu choru v bazénu. Pokud řasa vznikne je potřeba dle návodu zašokovat vodu chorem, poté řasy setřít kartáčem ze zdí a prodloužit dobu filtrace. V dalším tématu se o tom zmíním více.

Název příspěvku: Plast nebo folie č.6 19.01.04 čas: 22:42 OPERÁTOR reagovat na příspěvek Nesmí se zapomínat, že když odjedete na dovolenou, mohou nastat teplotní výkyvy, proto je lépe domluvit se přáteli, aby Vám vodu pohlídali a případně zvýšili dávkování chemie.

Název příspěvku: Plast nebo folie č.7 25.01.04 čas: 19:26 OPERÁTOR reagovat na příspěvek Na téma plastové bazény vyšel minulý týden v tisku hanlivý článek, který odsuzuje plastové bazény. Přestože s celkovým hodnocením nesouhlasím, část pravdy na tom myslím je.

Název příspěvku: Plast nebo folie č.8 20.02.04 čas: 20:10 Juraj reagovat na příspěvek Pozdravujem Vás. Zaujímalo by ma, aký máte názor na polyésterové bazény? Ktorému by ste dali Vy prednos¶? Plast, fólia alebo polyester? Juraj

Název příspěvku: Plast nebo folie č.9 20.02.04 čas: 20:23 OPERÁTOR reagovat na příspěvek Dobrý večer, pokud vím, tak polyesterové bazény jsou složením: laminát, tepelná izolace, laminát ve více vrstvách, pak speciální homogenní nátěr, který se vyleští. Pokud je tomu tak, tak bych řekl, že nejsou rozhodně špatné a že patří ke špičce. V tomto složení jsou však většinou dražší, např. značka Rivierapool. Ceny se pohybují ve statisících. Pokud bych pominul ceny, tak bych zařadil: 1 polyesterové (je nutno dát pozor na poškození konstrukce úderem), 2 betonové s fólií nebo keramika (jen vnitřní bazény), 3 laminát, 4 plast, 3 montovaný bazén s lehkou fólií. Každý má své výhody a nevýhody. Já osobně vsázím na betonový bazén s těžkou fólií např. Alkorplan i před polyesterovými bazény, protože když se s fólií něco stane, tak si ji v tom místě bezproblémů převařím, třeba jen pruh. U jakéhokoliv prefabrikovaného bazénu plast, polyester, laminát bych měl strach, že když praskne, tak co s tím ? (opravovat jak laminátovou loď ? děkuji nechci). Je to ovšem otázka názoru na věc. Naše firma používá těžké fólie a tak inklinuji právě k nim. Hodně zdaru při vybírání.

Název příspěvku: Plast nebo folie č.10 25.02.04 čas: 16:00 Petr M reagovat na příspěvek Dobrý den, zajímalo by mě, jak zjistíte takovou malou prasklinu ve fólii? Plast má přece jenom tlouš¶ku 5 mm i více. Ptám se proto, že uvažuju o koupi plastového bazénu a s nadzemním fóliovým (lehká fólie) mám docela špatné zkušenosti.

Název příspěvku: Plast nebo folie č.11 25.02.04 čas: 17:57 OPERÁTOR reagovat na příspěvek Nadzemní fóliový bych určitě nedoporučoval, tam časem trhliny od kamenů apod. mohou vzniknut. Plast je určitě lepší než nadzemní bazény s LEHKOU fólií, které tak často vidíme před obchodními domy. My doporučujeme betonové bazény s TĚŽKOU folií (lehká a těžká folie se nedá vůbec srovnávat), která se sotva dá stříhat nůžkami při montáži. Netěsnosti se dají odhalit stejně jako u ostatních bazénů, a to většinou tím, že voda klesne do té úrovně, jinak praskliny v žádném případě nemohou vzniknout, protože prasknutí hrozí jen u tvrdých materiálů a ne u do jisté míry pružných fólií. Doporučoval bych Vám návštěvu nějakého bazénu z těžké fólie, abyste se přesvědčil o odolnosti, nebo u různých firem, které Vám těžkou fólii ukáží. Netěsnosti mohou vzniknout, ostatně jako u jakéhokoliv bazénu, špatnou instalací, nebou chybou při montáži. (stát se může všechno, každopádně bývá to výjimka a není problém to odstranit). Hodně zdaru při výběru.
 
Administrátor zakázal anonymní příspěvky.
Zveřejňujeme soukromou a komerční inzerci.
Soukromý textový inzerát zde na fóru, cena 100 Kč za příspěvek na 1 měsíc.
Komerční textový inzerát zde na fóru s odkazem, cena 200,- Kč za příspěvek na 1 měsíc.
Slevy na více měsíců, nebo více inzerátů.
Příspěvek možno zadat do jakékoliv kategorie fóra.
NahoruStránka: 1




Návštěvnost


TOPlist

Odkazy


Infrapenely

Moderní způsob vytápění pomocí infrapanelů.

Virtuální sídlo pro firmy

Sídla pro firmy a živnostníky v Brně a Praze. Virtuální trvalé pobyty.

Odkaz zde?

Chcete odkaz zde? Kontaktujte nás na AliasProfiCZ()gmail.com

Vybíráme



Vyhledávání


Kontakty



Lumír Konečný
Tel.: 603 869 293
lum.konecny (zav) gmail . com

Kancelář:
Potocká 7, Brno Kohoutovice

Otevřeno:
středa 13.00 - 15.00
(po dohodě i jindy)

Náhodný obrázek


Copyright www.abc-bazeny-sauny.cz | Podmínky použití stránek a možnost citací textů ze stránek. | Reklama na poradenském fóru
Veškerý obsah je chráněn autorskými právy.